mannengroep.png

Mannengroep 'Met andere ogen'

Wanneer je opgroeit met het idee dat je anders bent, dan laat dat vaak sporen na. Het beïnvloedt hoe je naar jezelf kijkt en in welke mate je anderen durft toe te laten.

 

In deze mannengroep onderzoek je hoe jij gevormd bent als man. Bijvoorbeeld over hoe je op een authentieke manier contact maakt, wat je wel en niet van jezelf laat zien en hoe je je plek vindt in een wereld waarin intimiteit en seksualiteit soms met elkaar verwisseld worden.

 

Vind je het lastig om je open te stellen, wil je leren om dichtbij jezelf te blijven en ben je benieuwd hoe andere homomannen hiermee omgaan? Dan is deze mannengroep iets voor jou. 

Praktische informatie

Start 14 september 2022

Geestbrugkade 32, Rijswijk (bij Den Haag)

Zes avonden + een dag

Max. 6 deelnemers

450 euro (incl. koffie, thee en lunch*)

Man with Backpack

'Ik merkte dat ik het soms lastig vond om verbinding te maken, alsof ik mezelf niet helemaal durfde te laten zien. Ik had het idee dat het lag aan mijn late coming-out. En hoopte door gesprekken in de mannengroep beter te begrijpen waarom dat is en hoe anderen daarmee omgaan.

 

Nu ben ik me meer bewust van de mechanismes die ik hanteer en voornamelijk om er open over gesproken te hebben heeft veel geholpen.' - Chris

Het gevoel niet goed genoeg te zijn

Uit onderzoek blijkt helaas nog steeds dat we het in Nederland prima vinden dat je homo bent, maar je moet het niet teveel laten zien. Het idee dat homoseksualiteit verkeerd of slecht is, kan leiden tot een diep gevoel van schaamte of schuld.

 

Wanneer je je schaamt voor wie je bent, dan beïnvloedt dit meestal je persoonlijke en/of professionele leven. Je hebt het gevoel dat je er niet bij hoort, dat je anderen tot last bent of niet voldoet aan de verwachtingen van anderen. En om de schaamte en het ongemak niet te hoeven voelen, ontwikkel je gedrag om de ander op afstand te houden.

 

Misschien vermijd je risico's en pas je je continu aan, leg je de lat steeds hoger, overdenk je elke situatie of heb je moeite met intimiteit. Gedrag wat ooit hielp om jezelf te beschermen, staat je nu in de weg om vrij te leven en écht contact aan te gaan.

Jezelf waarderen als stap naar echt contact 

Want om verbinding en intimiteit te creëren is het nodig dat je jezelf durft te laten zien. Ook de kanten van jezelf waar je minder blij mee bent. Dat je jezelf op waarde schat, zonder dat je het gevoel hebt dat je excuses of uitleg verschuldigd bent. Geen makkelijke opgave, maar wel essentieel als je verlangt naar echt contact.


Wat daarbij helpt is dat je weet dat je niet de enige bent. In deze mannengroep wisselen we ervaringen uit en onderzoek je wanneer het spannend wordt voor jou. Juist dit delen roept vaak herkenning op. Het maakt je bewust dat je niet alleen staat in wat je voelt en ervaart. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

 

Met praktische tools leer je om anders naar jezelf te kijken, waardoor er meer acceptatie, rust en verbinding ontstaat.  

 

Welke thema's komen voorbij?

Om de avonden structuur te geven werken we elke avond met een ander thema. Deze thema's worden mede bepaald door de behoefte van jou en de andere deelnemers.

 

Mogelijke thema's zijn: 

  • Welke gebeurtenissen hebben jou gevormd?

  • Welke rolmodellen heb je gehad e/o gemist?

  • Welke overtuigingen heb je over jezelf?

  • Wat laat je makkelijk van jezelf zien?

  • En wat hou je liever verborgen?

  • Waar verlang je naar in het contact met jezelf?

  • Waar verlang je naar in het contact met de ander?

  • En hoe geef je hier invulling aan?

Data & tijden najaar 2022

- Woensdag 14 september (19.00 - 21.30 uur)

- Woensdag 21 september (19.00 - 21.30 uur)

- Woensdag 5 oktober (19.00 - 21.30 uur)

- Woensdag 12 oktober (19.00 - 21.30 uur)

- Woensdag 26 oktober (19.00 - 21.30 uur)

- Woensdag 9 november (19.00 - 21.30 uur)

- Zaterdag 26 november (10.00 - 16.00 uur)

Praktische informatie 

De mannengroep bestaat uit maximaal zes mannen, zodat er voldoende aandacht is voor ieders verhaal. We komen zes avonden en een dag bij elkaar. Elke bijeenkomst heeft een thema en er is volop ruimte om eigen vragen in te brengen. We wisselen ervaringen uit en je onderzoekt hoe elk thema voor jou speelt.

Het adres is:

Geestbrugkade 32 

2281 CX in Rijswijk (bij Den Haag)

 

De kosten voor dit programma bedragen 450 euro, incl. koffie en thee.

* Op de laatste dag is de lunch inbegrepen.

 

Herken jij jezelf hierin?

Verlang je naar meer authentiek contact? Heb je het gevoel dat je homoseksualiteit je daarbij soms in de weg staat? En ben je benieuwd hoe andere mannen hiermee omgaan? Doe dan mee met de mannengroep.

 

Vul het formulier in om je plek te reserveren

Je ontvangt de factuur per e-mail. Zodra je betaling is ontvangen, ontvang je een bevestiging van je inschrijving.

 

Heb je vragen? Of wil je vooraf kennismaken? Neem contact met me op via contact@reneluisman.nl of 06-27102061.

Reserveer je plek

Dank voor je aanmelding!