Mannengroep 'met andere ogen'

Jezelf accepteren is soms een hele opgave. Hoe kijk je naar jezelf? Wat laat je van jezelf zien? En wat hou je liever verborgen in het contact met de ander?

 

Je seksuele geaardheid kan daarbij een rol spelen. Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt dat je niet aan bepaalde verwachtingen voldoet. Mogelijk zoek je steeds naar erkenning of pas je je onbewust aan uit angst om afgewezen te worden. 

We vinden het in Nederland prima dat je homo bent, maar je moet het niet teveel laten zien. Ook jaren na je coming-out kan dit effect hebben op hoe je naar jezelf kijkt en hoe je contact maakt met anderen. Om verbinding en intimiteit te creëren is het nodig dat je jezelf durft te laten zien. Ook de kanten van jezelf waar je minder blij mee bent.

 

In deze mannengroep onderzoek je welke overtuigingen je hebt over wie je bent en hoe jij als man bent gevormd. Je wordt je bewust hoe jij communiceert. En je leert welke andere keuzes je kunt maken, waardoor er rust en ruimte ontstaat voor verdieping in de relatie met jezelf en anderen. 

'Ik heb tijdens de bijeenkomsten ervaren dat ik op mijn eigen tempo, in een veilige sfeer, mijn onveilige gevoelens en onzekerheden kon onderzoeken. Ook erg fijn om mijn verhaal en de blokkades met de andere mannen te delen. Het voelt dan toch ineens als samen in plaats van alleen.'

Wat doe jij als het lastig wordt?

Mannen gaan anders om met gevoelens en emoties dan vrouwen. Veel mannen praten niet over wat hun bezighoudt. Of ze vinden het lastig om onder woorden te brengen wat ze voelen. Zodra een gesprek te persoonlijk wordt, voel je je ongemakkelijk. Je wilt je het liefste terugtrekken en weglopen voordat het te ingewikkeld wordt. Gevoelens van angst, verdriet of boosheid worden onderdrukt.

 

Delen zorgt voor ruimte en rust

Dan helpt het als je mannen om je heen hebt die je begrijpen. Bijvoorbeeld doordat ze dezelfde dingen hebben meegemaakt. Of onder woorden kunnen brengen wat jij voelt. De ervaringen die we met elkaar delen in deze mannengroep roepen vaak herkenning op. Ze maken je bewust dat je niet alleen staat in wat je voelt en ervaart. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

'Ik voelde me vaak gefrustreerd en onzeker over mijn homoseksualiteit. Veel contacten blijven oppervlakkig en algemeen. Door de mannengroep ben ik mijn homoseksualiteit niet meer als last gaan zien maar juist als een persoonlijke kwaliteit, een schoonheid, een kracht.' - Lucas

Praktische informatie

De mannengroep bestaat uit maximaal zes mannen. We komen acht avonden van 19.00 tot 21.30 uur bij elkaar.

Het adres is:

Geestbrugkade 32 

2281 CX in Rijswijk (bij Den Haag)

 

De kosten voor dit programma bedragen 395 euro, incl. koffie en thee.

De mannengroep september - december is vol. Begin 2022 start er een nieuwe groep.

 

Wil je op de hoogte blijven zodra de nieuwe data bekend zijn? Vul hieronder je naam en e-mailadres in.

Dank voor je interesse

'René heeft een fijne, open sfeer gecreëerd, waardoor ik werd uitgenodigd om mijn kwetsbaarheid te laten zien. Iets wat ik normaal gesproken moeilijk vind om te doen, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ervaren. Erg dankbaar voor de afgelopen maanden.' - Elmar

Welke thema's komen voorbij?

De relatie met jezelf 

  • Hoe kijk je naar jezelf?

  • Hoe is de relatie met je lichaam? 

  • Wat laat je graag van jezelf zien?

  • En wat houd je liever verborgen?

  • Waar verlang je naar in het contact met jezelf?

De relatie met anderen 

  • Hoe verbind jij je met anderen?

  • Welke rolmodellen heb je hierin gehad?

  • Wat heb je hierin gemist? 

  • Waar verlang je naar in het contact met de ander? 

  • Waar sta jij voor?