Mannengroep 'met andere ogen'

De weg naar zelfacceptatie is voor veel homomannen een lange reis. Een reis waarin je steeds opnieuw geconfronteerd wordt met de ogen van jezelf en de ander. Deze zoektocht naar jouw plek als man brengt mogelijk onrust en verwarring met zich mee. In deze mannengroep leer je met andere, mildere ogen naar je eigen overtuigingen te kijken. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte voor verdieping in de relatie met jezelf en anderen. 

Want wat laat je van jezelf zien? En wat houd je liever verborgen in het contact met de ander? Schaamte, verlangen en de behoefte aan erkenning maken dat we ons soms grenzeloos aanpassen. Daarbij hebben we te maken met stereotypering en stigma's. Dit heeft effect op hoe je contact maakt met anderen, welke delen van jezelf je daarbij in- en uitsluit en de mate waarin je je hecht.

'Ik heb tijdens de bijeenkomsten ervaren dat ik op mijn eigen tempo, in een veilige sfeer, mijn onveilige gevoelens en onzekerheden kon onderzoeken. Ook erg fijn om mijn verhaal en de blokkades met de andere mannen te delen. Het voelt dan toch ineens als samen in plaats van alleen.'

Wat doe jij als het lastig wordt?

Mannen gaan anders om met gevoelens en emoties dan vrouwen. Veel mannen praten niet over wat hun bezighoudt. Of ze vinden het lastig om onder woorden te brengen wat ze voelen. Zodra een gesprek te persoonlijk wordt, voel je je ongemakkelijk. Je wilt je het liefste terugtrekken en weglopen zodra het te ingewikkeld wordt. Gevoelens van angst, verdriet of boosheid worden onderdrukt. Want mogelijk heb je dit zo geleerd in je gezin van herkomst.

 

Delen zorgt voor ruimte en rust

Het helpt als je mannen om je heen hebt die je begrijpen. Bijvoorbeeld doordat ze dezelfde dingen hebben meegemaakt. Of onder woorden kunnen brengen wat jij voelt.

 

In de mannengroep delen we onze ervaringen om met en van elkaar te leren. Deze ervaringen zijn vaak herkenbaar en maken je bewust dat je niet alleen staat in wat je voelt en ervaart. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Praktische informatie

De mannengroep bestaat uit maximaal zes mannen. We komen acht avonden van 19.00 tot 21.30 uur bij elkaar.

Het adres is:

Geestbrugkade 32 

2281 CX in Rijswijk (bij Den Haag)

 

De kosten voor dit programma bedragen 395 euro, incl. koffie en thee.

 

Start september 2021:​

- Woensdag 8 september

- Woensdag 15 september

- Woensdag 29 september

- Woensdag 13 oktober

- Woensdag 3 november 

- Woensdag 17 november

- Woensdag 1 december 

- Woensdag 15 december

'René heeft een fijne, open sfeer gecreëerd, waardoor ik werd uitgenodigd om mijn kwetsbaarheid te laten zien. Iets wat ik normaal gesproken moeilijk vind om te doen, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ervaren. Erg dankbaar voor de afgelopen maanden.' - Elmar.'

Welke thema's komen voorbij?

De relatie met jezelf 

  • Hoe kijk je naar jezelf?

  • Hoe is de relatie met je lichaam? 

  • Wat laat je graag van jezelf zien?

  • En wat houd je liever verborgen?

  • Waar verlang je naar in het contact met jezelf?

De relatie met anderen 

  • Hoe verbind jij je met anderen?

  • Welke rolmodellen heb je hierin gehad?

  • Wat heb je hierin gemist? 

  • Waar verlang je naar in het contact met de ander? 

  • Waar sta jij voor?