mannengroep22_edited.jpg

Mannengroep 'Met andere ogen'

De ontwikkeling van jongen naar man verloopt bij homomannen vaak anders dan bij heteromannen. Bij een gebrek aan rolmodellen zoek je je eigen weg in het leven. En dat voelt soms als een ingewikkeld en eenzaam proces zijn, waarin je steeds weer terugvalt in oude, niet-functionele patronen. 

 

Deze groep is voor mannen die het contact met zichzelf en anderen willen verdiepen en verstevigen. Bijvoorbeeld over hoe je op een authentieke manier contact maakt, hoe je omgaat met schaamte en verlangen en hoe je je plek vindt in een wereld waarin intimiteit en seksualiteit soms met elkaar verwisseld worden.

Praktische informatie

Start 9 maart 2022

Geestbrugkade 32, Rijswijk (bij Den Haag)

Early bird ticket:   395 euro's

Regular ticket:      450 euro's

'Ik heb tijdens de bijeenkomsten ervaren dat ik op mijn eigen tempo, in een veilige sfeer, mijn onveilige gevoelens en onzekerheden kon onderzoeken. Ook erg fijn om mijn verhaal en de blokkades met de andere mannen te delen. Het voelt dan toch ineens als samen in plaats van alleen.' - Elmar

Het gevoel niet goed genoeg te zijn

Uit onderzoek blijkt helaas nog steeds dat we het in Nederland prima vinden dat je homo bent, maar je moet het niet teveel laten zien. Het idee dat homoseksualiteit verkeerd of slecht is, kan leiden tot een diep gevoel van schaamte of schuld.

 

Langdurige schaamte over wie je bent kan grote gevolgen hebben, zowel in je persoonlijke als professionele leven. Je hebt het gevoel dat je er niet bij hoort, je voelt je eenzaam of onbegrepen, je durft niet te zeggen wat je wilt of je hebt weinig toegang tot je gevoelens en emoties.

 

Soms compenseren we schaamte door een ideaal beeld na te streven. Denk aan perfectionisme of het nastreven van een jong en gespierd lijf. Een andere manier om de schaamte niet te hoeven voelen is door je te verliezen in anonieme sex of overmatig eten, drinken of drugs. Maar hiermee pak je de oorzaak van deze schaamte niet aan. 

Jezelf waarderen als stap naar echt contact 

Om verbinding en intimiteit te creëren is het nodig dat je jezelf durft te laten zien. Ook de kanten van jezelf waar je minder blij mee bent. Dat je jezelf op waarde schat en dat je geen excuses of uitleg verschuldigd bent voor wie je bent. Geen makkelijke opgave, maar wel essentieel als je verlangt naar echt contact.

 

Wat daarbij helpt is dat je weet dat je niet de enige bent. In deze mannengroep oefen je met kwetsbaarheid. Je onderzoekt en deelt jouw ervaringen en hoort hoe andere mannen hiermee omgaan. Mannen die weten hoe spannend het is om je kwetsbaar op te stellen en je angsten en onzekerheden onder ogen te komen. 

 

De ervaringen die we in deze mannengroep met elkaar delen roepen vaak herkenning op. Ze maken je bewust dat je niet alleen staat in wat je voelt en ervaart. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. 

'Ik voelde me vaak gefrustreerd en onzeker over mijn homoseksualiteit. Veel contacten blijven oppervlakkig en algemeen. Door de mannengroep ben ik mijn homoseksualiteit niet meer als last gaan zien maar juist als een persoonlijke kwaliteit, een schoonheid, een kracht.' - Lucas

Praktische informatie 

De mannengroep bestaat uit maximaal zes mannen, zodat er voldoende aandacht is voor ieders verhaal. We komen acht avonden van 19.00 tot 21.30 uur bij elkaar. Elke avond heeft een thema en er is ruimte om eigen vragen in te brengen. We wisselen ervaringen uit en je onderzoekt hoe dit thema voor jou speelt.

Het adres is:

Geestbrugkade 32 

2281 CX in Rijswijk (bij Den Haag)

 

De kosten voor dit programma bedragen 450 euro, incl. koffie en thee. Early birds betalen 395 euro (geldig tot en met 15 februari 2022).

Data 2022

- Woensdag 9 maart

- Woensdag 16 maart

- Woensdag 30 maart

- Woensdag 13 april

- Woensdag 20 april

- Woensdag 11 mei

- Woensdag 1 juni

- Woensdag 15 juni

'René heeft een fijne, open sfeer gecreëerd, waardoor ik werd uitgenodigd om mijn kwetsbaarheid te laten zien. Iets wat ik normaal gesproken moeilijk vind om te doen, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ervaren. Erg dankbaar voor de afgelopen maanden.' - Elmar

Welke thema's komen voorbij?

Om de avonden structuur te geven werken we elke avond met een ander thema. Deze thema's worden mede bepaald door de behoefte van de groep.

 

Mogelijke thema's zijn: 

  • Welke gebeurtenissen hebben jou gevormd?

  • Welke rolmodellen heb je gehad e/o gemist?

  • Welke overtuigingen heb je over jezelf?

  • Wat laat je makkelijk van jezelf zien?

  • En wat houd je liever verborgen?

  • Waar verlang je naar in het contact met jezelf?

  • Waar verlang je naar in het contact met de ander?

  • En hoe geef je hier invulling aan?

Reserveer je plek

Verlang je naar meer authentiek contact ? Heb je het gevoel dat je homoseksualiteit je daarbij soms in de weg staat? En ben je benieuwd hoe andere mannen hiermee omgaan? Doe dan mee met de mannengroep.

 

Vul het formulier in om je plek te reserveren

Je ontvangt de factuur per e-mail. Zodra je betaling is ontvangen, ontvangt je een bevestiging van je inschrijving. Voor vragen kun je contact met me opnemen via contact@reneluisman.nl.

 

Meld je aan

voor de mannengroep 2022

Dank voor je aanmelding!