Iedereen heeft het recht om zichzelf te mogen zijn. Ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt of wat je verhaal ook is. Daar sta ik voor.

Jarenlang geloofde ik dat ik er niet toe deed. Dat ik niet goed genoeg was. In de Christelijke omgeving waarin ik opgroeide was homoseksualiteit een zonde. Daarnaast overleefde ik een brandwondenongeluk, waardoor ik het vertrouwen in mijn lijf verloor. Beide traumatische gebeurtenissen werkten ook ver na mijn coming-out door in mijn persoonlijke en professionele leven. 

 

Pas toen ik mijn angsten en overtuigingen aanpakte, leerde ik om mezelf te accepteren. Sinds 2014 begeleid ik mensen met vragen over effectief communiceren en regie pakken over je eigen leven. En namens het COC geef ik scholieren voorlichting over seksuele diversiteit.

Rene_Daniel_Luisman.png

Over mij

René Luisman

Professioneel Trainer & coach

Over mijn eigen reis

'Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?' Dat was de vraag die mij bezig hield toen ik aan mijn eerste trainersopleiding begon. Het was niet dat ik niks durfde. Al jaren reisde ik alleen de hele wereld over op zoek naar avontuur. Maar mijn vader was net overleden en het voelde alsof ik mezelf was kwijtgeraakt.

 

Mijn onzekerheid speelde vooral in het contact met anderen. Zodra ik iemand tegenover me had, voelde ik me ongemakkelijk. De spanning in het oogcontact, onuitgesproken verwachtingen en mijn interne criticus die me vertelde dat ik niet goed genoeg was. 

Pas jaren later leerde ik dat twee gebeurtenissen uit mijn jeugd nog steeds grote invloed hadden op hoe ik me in het contact met de ander bewoog. Zo had ik op mijn achtste jaar een ernstig brandwondenongeluk overleefd. En op mijn elfde ontdekte ik dat ik op mannen val. Iets waar in het Christelijke gezin waarin ik opgroeide geen plaats voor was.

Voor mijn gevoel lag mijn coming-out een mensenleven achter me. En toch waren het de overtuigingen over mijn homoseksualiteit en mijn mannelijkheid die maakte dat ik moeite had om bepaalde kanten van mezelf te accepteren.

In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen begeleid. Daarbij gaan we samen op zoek naar niet-functionele patronen. Want zodra je deze patronen herkent, ben je in staat om andere keuzes te maken. Hierdoor kan er meer rust en verbinding ontstaan, zonder dat je verstrikt raakt in gevoelens en emoties uit het verleden.

 

Hartelijke groet, 

René Luisman

Bekijk hier mijn persoonlijke verhaal:

Mijn professionele achtergrond

Als trainer en coach creëer ik een veilige omgeving waarin jij jezelf kunt ontwikkelen. Toegankelijkheid, integriteit en professionaliteit staan hierbij centraal. Naast mijn ruime ervaring als communicatie adviseur ben ik gecertificeerd en erkend NOBTRA trainer.

 

De opleiding tot professioneel trainer & coach heb ik gevolgd bij de Trainers Academie in Amsterdam. ​De coachopleiding van Trainers Academie is getoetst en erkend door de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. De Trainers Academie is daarnaast als eerste bureau in Nederland erkend door de NOBTRA. Dit is de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. Daarnaast sta ik als docent geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). 

 

Bij Phoenix Opleiding in Utrecht heb ik een tweede trainersopleiding afgerond en twee opleidingen op het gebied van Transactionele Analyse. Deze gedrags- en communicatie theorie gaat over de persoonlijkheid van mensen. In 2017 werd mijn werkwijze door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers erkend door mij uit te roepen tot Trainer van Het Jaar 2017/2018. Een erkenning waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben.

Opleidingen:​

  • Maskermakers 2.0, Life in progress

  • Shame & Internalised Oppression, Pink Therapy

  • Traineropleiding, Phoenix

  • Master Transactionele Analyse, Phoenix

  • NLP Practicioner, NLP-NU

  • Trainersopleiding, Trainers Academie

  • Coachopleiding, Trainers Academie

  • HEAO Communicatie