Breathe

Tweedaagse workshop over afdalen in je lijf

Wat je lijf je vertelt

Sommige homomannen hebben een moeizame relatie met hun eigen lijf. Bijvoorbeeld omdat je schaamte ervaart of een oordeel hebt over je lijf.

 

Als je je niet verbonden voelt met j lichaam, kan dat veel gevolgen hebben. Je ademhaling is meestal oppervlakkig in deze staat van zijn en je bent niet echt aanwezig. Dit wordt ook merkbaar in de sociale interactie. Je bent niet volledig aanwezig en mist stevigheid.

In deze workshop onderzoek je met ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen wat je lijf te vertellen heeft. Je onderzoekt waar er mogelijk blokkades zijn en oefent hoe je de energie weer kan laten stromen.

Praktische informatie

8 & 9 oktober 2022, 10.00 - 17.00 uur

Geestbrugkade 32, Rijswijk (bij Den Haag)

 

Max. 8 deelnemers

495 euro (incl. koffie, thee en lunch)

Enjoying Coffee at Home

'Ik ben weer in contact met mijn gevoelens en wordt daardoor constant geconfronteerd met mezelf. Ik stel mezelf vaker de vraag wat ik wil of leuk vind.' - Jerry

Wat als voelen niet vanzelfsprekend is?

In coachingsgesprekken vraag ik mensen wat ze op dat moment voelen. Wat volgt is soms een verhaal vanuit het hoofd. Ze draaien hun ogen naar boven en zoeken in gedachten naar een ervaring die ze zich herinneren.

Als voelen ooit erg onveilig is geweest, dat kunnen je onbewust het besluit hebben genomen om naar je hoofd te verdwijnen. Om het contact met je lijf te herstellen zul je opnieuw moeten leren om lichaamsbewustzijn te creëren. 

 

Gelukkig zijn de beste denkers vaak ook de beste voelers. Ook al lijkt het alsof je het contact met je gevoel bent verloren, het is een kwestie van trainen om je aandacht hier naar toe te richten. 

Een spannende en onzekere reis

Wat je in je lijf gaat aantreffen is voor iedereen anders. Gevoelens van angst, pijn of verdriet kunnen zo overweldigend zijn, dat je het liever niet aangaat. Maar doordat je met je hand op de rem leeft, ga je het leven niet volledig aan.

 

Pas als je weer in staat bent om je lijf te bewonen, kan de energie weer voluit stromen. Durf jij het aan om hier een eerste stap in te zetten? Dan ben je van harte welkom bij deze tweedaagse workshop.

Praktische informatie 

Deze workshops bestaat uit maximaal acht mannen. We komen twee aansluitende dagen bij elkaar. De workshop is een combinatie van ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen en uitwisselingsrondes. Na afloop krijg je praktische oefeningen mee die je in je dagelijkse leven kunt integreren.

Het adres is:

Geestbrugkade 32 

2281 CX in Rijswijk (bij Den Haag)

 

De kosten voor dit programma bedragen 495 euro, incl. koffie en thee en lunch. Je ontvangt de factuur per e-mail. Zodra je betaling is ontvangen, ontvangt je een bevestiging van je inschrijving. Voor vragen kun je contact met me opnemen via contact@reneluisman.nl.

Reserveer je plek

Dank voor je aanmelding!